5.00(1)

Montessori at Home

  • Total Enrolled 17
  • Last Update January 23, 2021

Description

Pengenalan kepada prinsip Montessori dan tahap perkembangan kanak-kanak. Peranan golongan dewasa dalam perkembangan kanak-kanak di bawah 6 tahun juga sangat dititikberatkan.

Persekitaran adalah antara aspek yang penting dalam membina perkembangan kanak-kanak terutamanya bermula dari rumah. Ini bagi membolehkan kanak-kanak mendapat pendedahan secukupnya sejak dari awal.

Topics for this course

21 Lessons

Pengenalan

Unit 1 – Pengenalan00:48:17

Sejarah Montessori

4 Planes of Development

Absorbent Mind

Sensitive Period

Peranan Dewasa

Prepared Environment

Ruang Berfungsi

Penyediaan Persekitaran

Student Feedback

5.0

Total 1 Ratings

5
1 rating
4
0 rating
3
0 rating
2
0 rating
1
0 rating

Assalamualaikum .kak nik . Saya ada bbrape soalan .
1) saya ada bby 7 months. Dekat bs .sye perasan sllu bs on tv. N bby bring depan tv. Macam mane ye??

2) baby saye suke dgr upin ipin😅 . Sjk2 ni sye sllu bukak upin ipin especially time buat kerja kt dpur. Mcm mne nak krgkan anak dr screen time?

3) before ni. Sye ade ltak bby dkt bby chair utk masak. Tp bby skjp je tgok lps tu dye bosan. Tp sye ade letak toys kt krusi tu. Sbb tu skrg nak ke dpur sye on kan tv😅 jd bila nak bby tgok kte dpur kene ltk toys ke tak pyh?

4) saya ade seorg kakak ygvstay dgn parents. So dye ade anak 2 boys. Sorg 5 thun n sorg 2 thun . Sya start nak kenal montessori sbb risau tentang anak saya bile future nnti. Sbb anak kakak sye mmg panas. Selalu mengamuk. N so on. Tp bila sye faham absorbent mind. Sye tahu dye org absorb dr attitude kte sndiri. Sebab kakak saya selalu marah2 mereka. Jd if sye nak bawak anak sye ke rumah parents, bby sye mmg akn tgok jugak bila kakak sye marah2 anak dye and bby sye pun tgok spupu dye baling2 toys waktu mngamuk pukul2 smua. Macam mana tu ye?? .

Thank you :) ilmu yg sgt bermanfaat. Pling takut absorbent mind. Hahah

RM80.00

Material Includes

  • Akses tanpa had kepada video kursus mengikut topik (~200 minit).
  • Printables berkaitan.
  • Senarai sumber rujukan.

Mengenai Kuliah Montessori

Kuliah Montessori merupakan suatu projek inisiatif oleh Baytzuhr Montessori untuk menyediakan kursus Montessori secara atas talian khusus kepada sesiapa sahaja yang ingin mendapatkan asas pengetahuan Montessori di rumah khususnya terhadap kanak-kanak (0-6 tahun).

Fasilitator

Fasilitator kursus Kulliah Montessori ialah Nik Farah, pengasas Baytzuhr Montessori. Beliau mula mendalami kaedah Montessori sejak tahun 2013. Beliau memiliki dua sijil (kategori 0-3 dan 3-6 tahun) dari Association of Montessori Internationalle (AMI).

© Copyright 2021 KULIAH MONTESSORI. Rara Academic | Developed By Rara Theme. Powered by WordPress. Privacy Policy